עיניים ד"ר לוינגר

כל מנתחי העיניים בפריסה ארצית

ברשת המרכזים הרפואיים 'עיניים' ד"ר לוינגר מבוצעים טיפולים וניתוחים, למגוון מחלות עיניים: ניתוחי קטרקט וקטרקט בלייזר, השתלת קרנית, השתלת עדשות תוך-עיניות, טיפול בקרטוקונוס, טיפול בעין עצלה, טיפולי בעין יבשה, מחלות רשתית, טיפולים שונים בגלאוקומה, ניתוחי פזילה, דרכי הדמעות, ניתוחי עפעפיים ופלסטיקה של העין ועוד. במרכזי הרשת פועלים כ-100 מנתחי עיניים מהבכירים ומהמנוסים בישראל כשלרשותם חדרי ניתוח מתועשים ומתקדמים ביותר המותאמים לניתוחי עיניים. מומחיות הרופאים בשילוב הטכנולוגיות הרפואיות המתקדמות ביותר, מאפשרות לנו להעניק את הטיפול המקצועי והטוב ביותר הקיים כיום בתחום. לרשת הסכמים עם מרבית קופות החולים ועם חברות הביטוח.

תחומי טיפול

קטרקט

קרא עוד

קטרקט, המכונה בעברית ירוד, הינה מחלה נפוצה וגורם מרכזי לירידה באיכות הראייה בכל העולם. המחלה מתבטאת בעכירות באזורים שונים של עדשת העין, דרכם עובר האור וממוקד על הרשתית. אובדן השקיפות ההדרגתי מחמיר לאורך זמן, וכך נגרמת פגיעה ביכולות הראייה.

סיבות להיווצרות קטרקט

מחקרים שנערכו בתחום מעידים על מספר סיבות וגורמי סיכון להיווצרות קטרקט:
זיקנה – לאורך השנים יורדת רמת השקיפות של העדשה באופן טבעי, כך שהמחלה נפוצה במיוחד בגילאים מבוגרים ושכיחותה עולה עם הגיל.
גנטיקה – נמצאו קשרים תורשתיים ברורים המובילים להיווצרות המחלה.
מחלות – קיים קשר בין היווצרות קטרקט למחלות עיניים ומחלות אחרות, כגון: סוכרת ודרמטיטיס.
פגיעות ופציעות – עין שנפגעה בעבר, בתאונה או עין שעברה ניתוח, מצויה בסיכון גדול יותר להיווצרות קטרקט.

ניתוח קטרקט הוא ניתוח קצר, מדויק ויעיל שבמהלכו מוסרת העדשה העכורה ובמקומה מושתלת עדשה מלאכותית שנשארת בעין לצמיתות. הניתוח הקצר, היעיל והמדוייק ,פותר את הבעיה הנפוצה ומתקן את בעיית הראייה.

הודות לטכנולוגיה המודרנית, ניתוח קטרקט אינו מצריך אשפוז. הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית בלבד באמצעות טיפות עיניים.

רשתית

קרא עוד

בעיות נפוצות ברשתית
רשתית הינה אבר רגיש העלול להיפגע וללקות בתפקודו. בעיות נפוצות ברשתית כוללות:
היפרדות רשתית מדופן העין – נוצרת עקב פגיעה או מחלות רשתית, כדוגמת קרע או חור ברשתית הגורם לחדירת נוזל מחלל הזגוגית, ומפריד את הרשתית מגלגל העין. הפרדה זו עלולה לגרום למסך אפור, להבזקי אור ולירידה מהירה בחדות הראייה במרבית המקרים האלו הפתרון הוא ניתוח רשתית.
ניוון רשתית – נוצר עקב תפקוד לקוי של המקולה וגורם לירידה הדרגתית או מהירה בחדות הראייה, לעיוות בראייה ובתפיסת שטח השדה.
דלקות ברקמות העין – קיימים סוגים רבים של דלקות המוגדרות בהתאם למיקומן בעין, כמו דלקת בכל העין, בחלקה האחורי או הקדמי גם במקרים אלו אם מדובר ברשתית, יתכן כי תצטרכו ניתוח רשתית.
בצקת ברשתית העין – נגרמת עקב הצטברות נוזלים בשכבת הרשתית, והיווצרות בצקת במקולה. יש לציין כי תופעה זו אופיינית לחולי סכרת.

סוגי טיפולים במחלות רשתית
קביעת סוג הטיפול ברשתית העין כרוכה באבחון ובבדיקות מקיפות של רופא מומחה במרכז מעין ויתכן גם ביצוע של ניתוח רשתית:
טיפול תרופתי ברשתית – ניתן כתרופות נוגדות דלקות, ועבור ניוון רשתית יבש בו נהוג לטפל עם ויטמינים מיוחדים.
זריקות אווסטין – אלו הן זריקות המיועדות למקרים של ניוון או מחלות רשתית מהסוג הרטוב, אשר מונעות צמיחת כלי דם והופעה של בצקת ברשתית.
ניתוח רשתית – הליך כירורגי שנועד לטפל בעיקר במקרים של הפרדות או מחלות רשתית. במהלכו מוסרת הזגוגית המושכת את הרשתית, ולאחר הסרתה ניתן להצמיד את הרשתית למקומה בדופן העין.

קרנית

קרא עוד

בעיות נפוצות בקרנית
רקמת הקרנית עלולה לסבול מבעיות שונות שמקורן במגוון רחב של גורמים. הבעיות הנפוצות בקרנית כוללות:
חבלות ופציעות בעין – עלולות לגרום לקרע בשכבות הקרנית, ואילו חדירה של גוף זר עלולה לגרום לדלקת בקרנית ואף לאובדן הראייה. יש לציין כי במקרי חבלה בעין חשוב לפנות מהר ככל הניתן לקבלת טיפול רפואי ואף לניתוח השתלת קרנית.
קרטוקונוס – זוהי מחלה המכונה גם קרנית חרוטית, אשר גורמת להידקקות עובי הקרנית ולשינוי הדרגתי במבנה שלה לכדי חרוט לא סימטרי. המחלה עשויה להיות מולדת או נרכשת, וגורמת עם הזמן לראייה מטושטשת ולקויה.
דלקות – נגרמות מסיבות שונות ובעיקר מחיידקים, פטריות או וירוסים שמובילים לדלקות כמו כיב או הרפס הקרנית. את הדלקות חשוב מאוד לזהות ולאבחן, מכיוון שהן עלולות להחמיר ולגרום לכאב ולהתדרדרות בכושר הראייה.
ארוזיה חוזרת בקרנית – קרויה גם שריטה חוזרת בקרנית, ומתבטאת בהתנתקות של שכבת האפיתל העליונה בקרנית, בדרך כלל עקב חבלה או מחלה זיהומית בעבר במקרה זה מומלץ ללכת לרופא המתמחה בהשתלת קרנית.
פטריגיום – זהו נגע הפוגע בקרנית העין ויוצר שכבה מעובה המצפה אותה. הנגע מתפתח לאט ועלול לגרום לדלקות ולפגיעה בראייה.

סוגי טיפולים בקרנית
הטיפול בקרנית נקבע לאחר אבחון מקיף של רופא עיניים מומחה במרכז מעין, ומהותו משתנה בהתאם לסוג הבעיה, חומרתה והסיבות להיווצרותה:
טיפול תרופתי – במקרים רבים הטיפול בבעיות קרנית הינו תרופתי, באמצעות טיפות או משחות אנטיביוטיות, סטרואידים ותרופות אחרות יתכן גם כי תצטרכו ניתוח השתלת קרנית.
הסרת פטריגיום מלחמית העין – ניתוח השתלת קרנית בו מסתייעים בחומר מדכא צמיחה, או שמבוצעת השתלת לחמית למניעת חזרת התופעה.
ניתוח השתלת קרנית – נועד למקרים של פגיעה בקרנית עקב חבלה או מחלה, ובמהלכו מוסרת הקרנית הפגועה ומושתלת תחתיה קרנית בריאה.
השתלת טבעת קרטוקונוס – ניתוח השתלת קרנית המיועד לשלבי המחלה ההתחלתיים, ומטרתו לייצב ולשפר את קרנית העין.

עין יבשה

קרא עוד

העיניים יבשות? ייתכן ואתם סובלים מתסמונת העין היבשה. מדובר במחלה שכיחה, שקיימת בכ-20-15% מהאוכלוסייה , ובה נגרמת ירידה בייצור הדמעות או חוסר יציבות שלהן כך שהן מתאדות מהר מדי משטח פני העין.

כתוצאה מכך העין מתייבשת ומופיעים סימפטומים של כאב, צריבה, עייפות בעיניים, תחושה של חול בעיניים, העיניים מגורות ואדומות והראייה נעשית מטושטשת. הסיבות ליובש בעיניים הן רבות ומגוונות, אך הסיבה השכיחה ביותר היא פגם בתפקוד הפרשת השכבה השומנית מהבלוטות המצויות בשולי העפעפיים ליד הריסים.

טיפול בעין יבשה באמצעות IPL. הפתרון החדשני והמתקדם ביותר לטיפול ביובש בעין.  הטיפול מבוסס על הבזקי אור ממוקדים, אשר מגרים את בלוטת המייבומיאן (זה שמן המקצועי) לייצר דמעות בצורה יעילה יותר כך שלא יתאדו מהר משטח פני העין. ההבזקים מפחיתים את הדלקת בבלוטה ואת גדילת החיידקים העוריים וגם מחממים את העפעפיים ובכך מאפשרים להסיר את השומנים החוסמים את בלוטות המייבומיאן.

גלאוקומה

קרא עוד

גילוי מוקדם של גלאוקומה לצורך טיפול בגלאוקומה
חשוב לדעת כי מחלת הגלאוקומה עשויה להופיע בכל גיל, כולל סוג נדיר של גלאוקומה מולדת התוקף תינוקות.
אולם, המחלה שכיחה יותר בגילאי 40 ומעלה, במיוחד בקרב בעלי היסטוריה משפחתית, או הסובלים מסוכרת, יתר לחץ דם, אנשים שעברו ניתוחי עיניים, והסובלים מקוצר ראייה. מכיוון שאין למחלה זו תסמינים מוקדמים מומלץ להגיע לבדיקה תקופתית אצל רופא העיניים, החל מגיל 30.

למי שאינו מצוי בקבוצת הסיכון למחלה תספיק בדיקה אחת בעשור השלישי של החיים, אך בין גילאי 40 ל- 60 יש לערוך בדיקה בכל שנתיים, ומעל לגיל 65 בכל שנה. מאידך, על המצויים בקבוצת סיכון לגשת לבדיקות בתדירות גבוהה יותר.

בדיקות לאבחון וטיפול בגלאוקומה
בדיקה לאבחון וגילוי של גלוקומה מבוצעת על ידי רופא עיניים במרכז מעין, וכוללת בדיקת עיניים מקיפה במצב של אישונים מורחבים, מדידת הלחץ התוך עיני, ובדיקות נוספות במידת הצורך. חשוב לדעת כי הבדיקות עשויות לגלות את המחלה בקרב כל הגילאים, וכי גילוי מוקדם מסייע להאט ואף לעצור את התקדמות הגלאוקומה ולסייע בטיפול בגלאוקומה.

טיפול בגלאוקומה
הטיפולים במחלה נועדו בעיקר להקטין את הלחץ התוך עיני, על מנת לעקב ואף לעצור את התקדמותה.
סוג הטיפול הנדרש נקבע על ידי רופא העיניים במרכז מעין, בהתאם לסוג ולחומרת המחלה:
טיפול בגלאוקומה תרופתי – כדורים או טיפות המסייעים במרבית המקרים.
ניתוח מיוחד בהרדמה מקומית – המנתח מנקז את נוזלי העין דרך חור זעיר ברקמת הלחמית, מה שגורם לירידה משמעותית בלחץ התוך עיני. הניתוח נועד לרוב למקרי גלאוקומה מתקדמים, ובדרך כלל בנוסף על הטיפול התרופתי. 

פזילה

קרא עוד

פזילה היא מצב שבו עין אחת מסתכלת ישר – והעין השנייה פוזלת לכיוון אחר: פנימה, החוצה, למעלה או למטה. נוסף על הפן האסתטי, פזילה גורמת לפגיעה בראייה ואצל פעוטות עלולה לגרום גם למצב של "עין עצלה", כאשר המוח בוחר להתעלם מהתמונה המגיעה מהעין הפוזלת. במצב כזה הילד לא יצליח לפתח ראייה דו-עינית וראייה תלת-מימדית.מבוגרים עם פזילה עלולים לסבול מכפל ראייה.

כדי למנוע פגיעה בראייה, מבצעים ניתוח לתיקון הפזילה במטרה למקד את שתי העיניים לאותו הכיוון ולהגיע ליישור מרבי בין שתי העיניים. במסגרת ניתוח לתיקון פזילה, משנים את מיקומם של השרירים החוץ-עיניים המחוברים לחלק החיצוני של גלגל העין, בהתאם לסטייה של גלגלי העיניים. ניתוח פזילה בתינוקות וברב המקרים גם במבוגרים מבוצע בהרדמה כללית.

קרטוקונוס

קרא עוד

קרטוקונוס (קרנית חרוטית) היא מחלה פרוגרסיבית בקרנית העין שגורמת לשינויים הדרגתיים במבנה הקרנית.
הקרנית הופכת דקה יותר במרכזה ובחלקה התחתון ומקבלת צורת קונוס. הרקע למחלה יכול להיות תורשתי, אך ייתכנו גם גורמים מקומיים, כמו שפשוף מתמיד של העיניים (למשל בגלל דלקות אלרגיות למיניהן). העיוות במבנה הקרנית גורם לקוצר ראייה ולאסטיגמציה (צילינדר) גבוהה לא סדירה, התמונה אינה אחידה, ולא ניתן לתקנה בצורה מושלמת באמצעות משקפיים.

קרטוקונוס – דרכי הטיפול
בחלק מהמקרים המחלה קלה ואפשר לתקן את חדות הראייה באמצעות משקפיים או עדשות מגע, אולם לעתים יהיה צורך בהתערבות ניתוחית – מהשתלת טבעות לחיזוק הקרנית, דרך טיפול בקרני UV (קרוס-לינקינג) ועד להשתלת קרנית מתורם.

בשלבים המוקדמים ניתן להגיע בעזרת משקפיים או עדשות מגע רכות לראייה סבירה. אולם, ככל שהמחלה מתקדמת (כשעובי הקרנית יורד וצורתה מתעוותת), ניתן לשפר את הראיה באמצעות עדשות מגע קרטוקוניות מיוחדות, המותאמות בהזמנה אישית עבור עיני המטופל.

העדשות "כולאות" שכבת דמעות המקטינה את העיוותים ותורמת ליצירת תמונה חדה וברורה. ברשת "עיניים" קיימת מרפאת קרטוקונוס , במסגרתה מבצעים בדיקות מקיפות ומאבחנים את שלב המחלה. במרפאה מציעים לכל מטופל את הפתרון המתאים לו אישית.

עפעפיים

קרא עוד

מבנה העפעפיים
העפעפיים העליונות והתחתונות דומות בתכונותיהן. עור העפעפיים הינו העור הדק והעדין ביותר בגוף. קצה העפעף מכוסה בריסים בינהן מצויות בלוטות המפרישות חומר שתפקידו למנוע מחלקיקים להגיע לעין. חלקן הפנימי (הקרוב לאף) מצוי פתח ניקוז לדמעות (פונקטום) שחיוני בניקוז הדמעות לאף וללוע.
העפעפיים צריכות לכסות בכ-1 מ"מ את החלק העליון של הקרנית והחלק התחתון כך שלא ייראה אזור לבן בין העפעף לקרנית.

במקרים רבים ניתוחים פלסטיים סביב העיניים מבוצעים למטרה רפואית ולא רק אסתטית:
תיקון עפעף צנוח הינו ניתוח בעל חשיבות רפואית היות שעפעף נפול גורם לאימוץ שרירי המצח ולכן גורם לעייפות. התופעה המטרידה יותר היא הקטנת שדה הראייה. הסיבות לצניחת העפעף העליון: עודפי עור, נפילה של הגבה, התבגרות או חולשת שרירים.

הוצאת שומן סביב העיניים הצטברות שומנים ונפיחויות סביב העיניים נגרמות מרפיון השרירים האוקולריים, שהם אלה המקיפים את העין. השומן שנמצא מאחורי גלגל העין פורץ קדימה דרך דופן השריר הרפוי ולכן יש צורך בשאיבתו מהעפעפיים. ההליך נעשה בהרדמה מקומית והשאיבה מתבצעת דרך הלחמית, מבלי לחתוך את העור.

שאיבה וקיצור עודפי עור במקרים בהם יש כמות שומן גדולה או עודפי עור יש לבצע ניתוח משולב של שאיבת שומן וקיצור עודפי עור. בהליך זה חותכים את העור בשולי הריסים ומגיעים לשומן, הצלקת נעלמת בקפלי העור הטבעיים. הוצאת עודפי עור ושומן מהעפעף העליון נעשית על ידי יצירת חתך על קו הקמט שמעל העין.

קסנטלזמה הופעת גושים צהובים בעפעף העליון והתחתון או בצידי העין. תופעה זו אופיינית לאנשים הסובלים מעודף כולסטרול ושומנים בדם. הגושים ניתנים להסרה בניתוח מקומי אך כטיפול מונע מומלץ לשמור על רמות נמוכות של שומנים בדם.

נגעים שפירים באזור העפעפיים הגישה המקובלת היא לא להסיר את הנגע אלא להסתפק במעקב אחר הנגעים. יחד עם זאת, אם נגע גדל בהדרגה, מומלץ להסירו ולבצע בדיקה פתולוגית על מנת לשלול ממאירות.

למידע נוסף ותיאום פגישת יעוץ השאירו פרטים »

פריסה ארצית​

מרכזים רפואיים מתקדמים עם זמינות תורים גבוהה בחיפה, תל אביב, ירושלים ובאר שבע

נבחרת רופאים מומחים

מעל 100 רופאי עיניים המשמשים כמנתחים בכירים בבתי החולים המובילים בישראל

מכשור וציוד מתקדם

ניתוחי עיניים ובדיקות עיניים מורכבות, המבוצעות בשימוש המכשור והציוד הטכנולוגי החדשני ביותר כולל לייזר

033 - InsuranceCreated with Sketch.

הסכמי מימון

בעלי הסכמים עם קופות החולים וחברות הביטוח לניתוחי קטרקט ואפשרות קבלת החזר כספי מלא

מענה 360 – בדיקות, צילומים ומיפוי ראייה

בדיקות OCT, מיפוי ראייה, ביומטריה וצילומים נוספים - הכל במקום אחד

הרופא שבודק הוא הרופא שמנתח

הרופא המנתח נבחר על ידך והוא זה שילווה אותך לאורך כל התהליך

הרופאים שלנו

למידע נוסף ותיאום פגישת יעוץ השאירו פרטים »

מרפאות

תל אביב

מגדלי עזריאלי, מגדל המשולש
קומה 30
טל. 03-6911966 | פקס. 03-6913002

ירושלים

בניין שערי העיר, רח’ יפו 216 ,
קומות 5, 10
טל. 3122 * |
פקס. 02-5003333

באר שבע

מגדל הרכבת יצחק בן צבי 10
קומה 14
טל. 08-6267777 | פקס. 08-6267799

חיפה

רחוב מרקוני 10 בניין הצ’ק סנטר
צ’ק פוסט קומה 3
טל. 04-6875000 | פקס. 04-6024901

דילוג לתוכן